Webinar Moving Magazine over onboarding op 2 februari 2023

Nieuws

Hoe zorg je ervoor dat jonge professionals zich welkom voelen in jouw organisatie? Wat vinden zij belangrijk en wat hebben zij nodig? En hoe bouw je aan langdurige betrokkenheid?

Daarover gaat het NVZ-Moving Magazine Onboarding op donderdag 2 februari van 10.00 tot 11.30 uur.

Patiënte in gesprek met verpleegkundige Deventer Ziekenhuis

Moving Magazine

Een Moving Magazine is een webinar waarin gesprekken aan tafel worden afgewisseld met interviews en verhalen uit de praktijk. Wat kun je zoal verwachten?

  • Aan tafel zit zorgbestuurder Anita Wydoodt van het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis (ETZ). Na een filmpje over de ondersteuning die haar ziekenhuis biedt aan jonge zorgprofessionals, praat zij door over deze aanpak en de noodzaak ervan.
  • Marente van Doodewaard is ANIOS psychiatrie in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en actief in stichting De Jonge Dokter. Ze gaat in op wat nodig is om van het ziekenhuis een veilige werkplek te maken.
  • Een tweede filmpje gaat over de aanpak van het HagaZiekenhuis om jonge professionals te begeleiden en te behouden.
  • Geert-Jan Buisman (Berenschot) presenteert de stroomversneller Behoud van jonge zorgprofessionals en vertelt wat hij allemaal hoorde tijdens het onderzoek dat aan de basis lag van de stroomversneller.

De presentatie is in handen van Liesbeth van der Heijden, senior communicatieadviseur bij de NVZ.

Voor wie?

Bestuurders, managers, leidinggevenden en verder iedereen die geïnteresseerd is in onboarding.

Meer info en aanmelden

Het Moving Magazine Onboarding vindt online plaats op donderdag 2 februari van 10.00 – 11.30 uur. Meld je aan!

Vragen? Mail naar info@zmt-ziekenhuizen.nl

Verklaring VAZ

In september 2021 schaarden de NVZ-lidinstellingen zich unaniem achter de verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ). Een van de doelstellingen hiervan is 10% meer behoud van personeel. Jonge zorgprofessionals en nieuwe werknemers vormen daarbij een belangrijke doelgroep. Door hen op een goede manier te laten landen in de organisatie vergroot je de kans dat ze voor jouw instelling behouden blijven.

Lees meer over