IGJ: Ziekenhuizen maken stevige inhaalslag met informatiebeveiliging

Nieuws

Bijna alle ziekenhuizen voldoen in 2023 aantoonbaar aan de NEN 7510. Dit is de wettelijke norm op het gebied van informatiebeveiliging. Dit laat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vandaag weten in een persbericht.

De NVZ heeft met de Gedragslijn toegangsbeveiliging digitale patiëntdossiers 2.0 de ziekenhuizen ondersteund bij de informatiebeveiliging en privacy. De ziekenhuizen hebben veel tijd en energie gestoken in het implementeren van deze normeisen en hebben gezamenlijk best practices gedeeld. De NVZ is blij met dit resultaat dat wederom laat zien dat ziekenhuizen zich bewust zijn van het belang van goede informatiebeveiliging. Met deze basis sorteren de ziekenhuizen ook al voor op de nieuwe Europese cyber security wet.

Alle ziekenhuizen zetten volgens de IGJ de nodige stappen om risico’s op dit gebied aan te pakken. Enkele ziekenhuizen hebben meer tijd nodig om volledig te voldoen. Het uitgangspunt is dat ook zij zo snel mogelijk werken volgens de norm. Met deze ziekenhuizen heeft de IGJ duidelijke afspraken gemaakt. Lees hier het volledige bericht van de IGJ.