Het Grote Zorgdebat: hoe ziet de toekomst van zorg en gezondheid eruit?

Nieuws

Tijdens Het Grote Zorgdebat op maandagavond 13 november debatteerden kandidaat-Kamerleden in vier rondes met elkaar over 4 belangrijke zorgthema’s: Preventie, Arbeidsmarkt, Passende zorg en Impact van vergrijzing. Met ruim 1000 toeschouwers in het Utrechtse Beatrixtheater en ruim 5000 toehoorders via de livestream kijken we terug op een interessant en afwisselend debat over de toekomst van de zorg. 

In een bomvol Beatrixtheater in Utrecht gingen kandidaat-Kamerleden Judith Tielen (VVD), Julian Bushoff (GroenLinks-PvdA), Wieke Paulusma (D66), Danielle Jansen (NSC), Nicki Pouw-Verweij (BBB), Fleur Agema (PVV), Bart van den Brink (CDA), Jimmy Dijk (SP) en Nico Drost (ChristenUnie) met elkaar in discussie over hun ideeën en de manier waarop we de uitdagingen in de zorg aan kunnen gaan.
Aan de hand van stellingen konden de mensen in de zaal én thuis meestemmen over verschillende stellingen. Daarna kreeg een aantal kandidaat-Kamerleden ombeurten spreektijd en werd er onder leiding van Donatello Piras een geëngageerde discussie gevoerd.

Het Grote Zorgdebat werd dit jaar voor de 5e maal georganiseerd door ruim 20 zorgpartijen. Meer weten over de inhoud van het debat, lees dan dit verslag op Skipr of kijk het hele debat terug.