Congres: Samen vooruit in patiëntveiligheid

Nieuws

Op donderdag 26 september 2024 organiseert het programma Tijd voor Verbinding voor de vierde keer een patiëntveiligheidscongres, met als titel ‘Samen vooruit in patiëntveiligheid’. Tijdens het congres krijgen deelnemers inspiratie, kennis en de nieuwste inzichten rondom patiëntveiligheid in de medisch specialistische zorg. 

Patiënte in gesprek met verpleegkundige Deventer Ziekenhuis

Internationale inzichten

Het congres wordt geopend met een inspirerende keynote van Helen Bevan, Chief Transformation Officer NHS Horizons. Vanuit een jarenlange, invloedrijke positie op het gebied van kwaliteitsverbetering en leiderschap in de zorg, deelt Bevan haar inzichten en biedt zij handvatten om kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid in Nederland te verbeteren. Ook gaat zij in op welke rol je hier zelf in hebt. It’s up to you!

Verder staan op het programma interessante sprekers, zoals o.a. Joriene Beks, Manon Roest en Marit de Vos. Zij delen inzichten rondom de vier hoofdthema’s binnen Tijd voor Verbinding. Er zijn diverse masterclasses en er is een groot netwerkplein om elkaar te ontmoeten en verbinding te leggen.

Deel je kennis

Je kunt zelf ook een bijdrage leveren aan het programma door een interactieve deelsessie te geven. Ben jij zorgprofessional en wil je andere collega’s deelgenoot maken van een praktijkvoorbeeld of initiatief dat past bij het gedachtegoed van Tijd voor Verbinding (denk aan: Safety-II, multidisciplinair gesprek)? 

Of is binnen jouw instelling inspiratie beschikbaar over het veiligheidsthema antistollingszorg of kwetsbare ouderen?  Je bent van harte welkom om je kennis te delen! Via deze link vind je meer informatie en hoe je je hiervoor kunt aanmelden

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Tijd voor Verbinding. Deelname is gratis.

Lees meer over