Kwaliteitsvenster revalidatie

Revalidatiecentra in Nederland willen open zijn over hun kwaliteit van zorg. Daarom is in het voorjaar van 2014 een Kwaliteitsvenster ontwikkeld voor patiënten en andere geïnteresseerden. Op 1 juni 2017 werd het Kwaliteitsvenster uitgebreid met informatie over veelvoorkomende of planbare aandoeningen. Het Kwaliteitsvenster bevat 10x kwaliteit van revalidatiezorg.

Het Kwaliteitsvenster bestaat uit onderwerpen die iets zeggen over de kwaliteit van zorg van een revalidatiecentrum. Patiënten kunnen in één oogopslag zien hoe hun zorginstelling scoort op een bepaald onderwerp ten opzichte van een eerdere jaren, een landelijke gemiddelde en/of de norm. Revalidatiecentra geven zelf een toelichting op de score. Waarom scoort de instelling beter of slechter dan het gemiddelde? En wat doet de instelling om de resultaten te verbeteren?

De cijfers die worden gepubliceerd zijn onafhankelijk, omdat alleen cijfers worden gepubliceerd die revalidatiecentra aanleveren aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland.

Deelnemende revalidatieinstellingen

Op de website www.nvz-kwaliteitsvenster.nl staat een overzicht van alle Kwaliteitsvensters. U kunt zoeken op instellingsnaam, plaats of door op de landkaart te klikken. Daarnaast kunt u het Kwaliteitsvenster vinden op de website van uw revalidatiecentrum.

Heeft u vragen over het Kwaliteitsvenster? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de NVZ via kwaliteitsvenster@nvz-ziekenhuizen.nl.