Opleiding 5 moments of need herhaald

17-07-2018

Vragen?

Liesbeth van der Heijden
Senior communicatieadviseur

Blijf op de hoogte

De 5 Moments of Need-opleiding, een initiatief van de NVZ, wordt herhaald. Na de succesvolle eerste editie dit voorjaar, start in september de nieuwe opleiding. Dat gebeurt opnieuw in samenwerking met de ontwikkelaars van de 5 Moments of Need-methodologie, Bob Mosher, Conrad Gottfredson en Alfred Remmits. Deze unieke opleiding is uitsluitend bedoeld voor opleidingsprofessionals van Nederlandse ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Leren op de werkplek

Werkplekleren, 70:20:10 en performance support zijn voor de opleidingsprofessionals in de Nederlandse ziekenhuizen en revalidatiecentra geen onbekende begrippen meer. Steeds nadrukkelijker verschuift het accent van leren in het traditionele klaslokaal naar leren op de werkplek.
 

NVZ

De NVZ ondersteunt deze ontwikkeling. Dat gebeurde onder meer door de studiedag met Charles Jennings en Bob Mosher, vorig jaar juni, en door de organisatie van een reis naar het Masie-event in Orlando, inclusief kennismaking met werkplekleren binnen ziekenhuizen in de US. Deze reis vond vorig jaar november plaats en staat voor dit jaar ook op het programma.
 

Maar hoe?

Voor veel opleidingsprofessionals is de uitdaging: hoe geef ik werkplekleren vorm? Hoe zorg ik voor leeroplossingen, die het gehele 70:20:10-spectrum afdekken en die succesvol zijn op de werkplek?
 

Nederlandstalige begeleiding

Naast de lessen door de Amerikaanse ontwikkelaars van het 5 Moments of Need-model, biedt de opleiding een uitgebreide Nederlandstalige begeleiding. Met name bij de praktijkopdrachten. Deelnemers werken aan relevante praktijkcases, die als Proof of Concept beschikbaar worden gesteld aan alle deelnemers. De opleiding wordt afgesloten met een gezamenlijke presentatie van de ontwikkelde Proof of Concepts, op 20 december 2018 bij de NVZ.
 

Opleiding

De opleiding bestaat uit:
  • virtuele en klassikale sessies om de ‘5 Moments of Need’ methodologie te introduceren en uit te leggen;
  • workshop sessies in Nederland en in de Nederlandse taal om je te ondersteunen op het moment dat je de ‘5 Moments of Need’ methodologie daadwerkelijk toepast binnen de op je werk gerichte praktijkopdrachten;
  • toegang tot de AskDelphi Performance Support technologie, waarin de ontwikkelde Learning Experience & Performance plannen worden omgezet in een Proof of Concept;
  • toegang gedurende de gehele opleiding tot een specifieke Performance Support omgeving, waarin alle materialen en voorbeelden zijn opgenomen, die nodig zijn om de opleiding af te ronden.
 
Meer informatie? Download de brochure!