Ziekenhuispersoneel klaar voor 2020

Met de subsidieregeling Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KiPZ) geven algemene ziekenhuizen en categorale instellingen een extra impuls aan de kwalificaties van zittende medewerkers. Dat gebeurt onder meer door het opstellen en uitvoeren van een strategisch opleidingsplan. De NVZ faciliteert ziekenhuizen met workshops, handreikingen en een platform voor kennisdeling. Ook maakt ze de ontwikkelingen en resultaten van de inzet van de KiPZ-regeling zichtbaar. Een van de belangrijkste thema’s binnen KiPZ, voor dit moment en voor de komende jaren, is functiedifferentiatie mbo- en hbo-verpleegkundigen.

 

Opleiding 5 moments of need herhaald

17-07-2018

De 5 Moments of Need-opleiding, een initiatief van de NVZ, wordt herhaald. Na de succesvolle eerste editie dit voorjaar, start in september de nieuwe opleiding. Dat gebeurt opnieuw in samenwerking met de ontwikkelaars van de 5 Moments of Need-methodologie, Bob Mosher, Conrad Gottfredson en Alfred Remmits. Deze unieke opleiding is uitsluitend bedoeld voor opleidingsprofessionals van Nederlandse ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Ga mee naar het Masie-event 'Learning 2018' in Orlando

17-07-2018

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert de NVZ samen met Performance Journey een studiereis naar het Masie-event in Orlando. 'Learning 2018' is hét toonaangevende internationale congres over leren en opleiden. De deelnemers aan de reis wonen niet alleen het congres bij, maar leggen daarna ook een aantal werkbezoeken af aan bedrijven en ziekenhuizen in New York.