Ziekenhuispersoneel klaar voor 2020

Met de subsidieregeling Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KiPZ) geven algemene ziekenhuizen en categorale instellingen een extra impuls aan de kwalificaties van zittende medewerkers. Dat gebeurt door het opstellen en uitvoeren van een strategisch opleidingsplan. Daarnaast kunnen ziekenhuizen zogenaamde Proeftuinen inrichten: pilotafdelingen waar de veranderende rol van de verpleegkundige onderzocht wordt.

De NVZ faciliteert ziekenhuizen met workshops, handreikingen en een platform voor kennisdeling. Ook maakt ze de ontwikkelingen en uitkomsten van de inzet van de KiPZ-regeling zichtbaar. 

Toolbox laat zien: wat levert functiedifferentiatie op?

08-05-2018

Verplegingswetenschappers Dewi Stalpers en Catharina van Oostveen (beide NVZ) ontwikkelden voor de NVZ en NFU de toolbox functiedifferentiatie. Een slim instrument waarmee ziekenhuizen en umc’s de effecten van functiedifferentiatie in kaart kunnen brengen.

MOOC voor verpleegkundigen via Spaarne Gasthuis

25-04-2018

Wilt u meepraten en denken over de toekomst van de zorg en het beroep verpleegkundige? Dat kan! Het Spaarne Gasthuis biedt een Massive Open Online Course (MOOC) aan voor verpleegkundigen in Nederland en België.