Jubileumcongres

PATIËNT IN 2020; MIJN ZORG?!

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen bestaat 25 jaar. Om dit te vieren organiseerde de vereniging voor haar leden en relaties op 1 december 2016 een jubileumcongres. Het thema van dit congres is de rol van de patiënt in 2020 ofwel de patiënt als partner

De technologie ontwikkelt zich razendsnel waardoor meer mensen steeds meer zelf kunnen regelen op een moment dat hen het beste uitkomt. Deze omslag in de samenleving vraagt ook een omslag in de zorg. Nu en in de nabije toekomst richten ziekenhuizen hun organisaties steeds meer in naar de wensen en behoeften van de patiënt en baseren hun portfoliokeuze daarop. 

Centrale vragen op het congres zijn: ‘Hoe kunt u helpen de organisatie van zorg nóg patiëntgerichter te maken?’, ‘Welke (ict-)mogelijkheden hebben patiënten nu en in de nabije toekomst om gezond te worden of te blijven?’ En 'Wat betekent een daadwerkelijk partnerschap van de patiënt voor uw organisatie of professionele houding?’.

Terugblik

Lees nu de speech van Yvonne van Rooy tijdens de opening van het congres, en bekijk de interviews van Skipr met Yvonne van Rooy (toekomst van de zorg), Yvonne van Rooy (kosten zorg), Arno Timmermans (trends brancherapport), Margot van de Starre (toegang tot eigen patiëntgegevens), Marque Joosten (wat wil de consument), Victor Lamme (transparantie in de zorg) en Veerle Struben (virtual reality in de zorg).
 

NVZ JubileumcongresEen feestelijke dag, op een unieke locatie, met inspirerende sprekers onder leiding van dagvoorzitter Maria Henneman. Een dag, waarna bezoekers met een aantal mooie voorbeelden naar huis gingen om toe te passen in de praktijk.