Masterclass 'Aantrekkelijk werkgeverschap' voor bestuurders

De masterclass ‘Aantrekkelijk werkgeverschap’ is onderdeel van de reeks masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap en is exclusief bestemd voor bestuurders. In de Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ) is 10% meer behoud één van de doelstellingen. Daarbij is één van de uitdagingen om werken in loondienst aantrekkelijker te maken dan het zzp-schap. Dat kan op verschillende manieren. Denk aan zelf/teamroosteren, collectief werkgeverschap, opleidings- en loopbaankansen of programma’s die de vitaliteit van medewerkers te vergroten.

Een andere knop om aan te draaien is anders te kijken naar de inzet van personeel dat niet in loondienst is. Dit thema is volop in beweging. Tijdens de masterclass wordt u als bestuurder bijgepraat over de laatste ontwikkelingen.

Programma

  • Inleiding op het thema en actuele ontwikkelingen – Marjolein Tasche, voorzitter raad van bestuur Franciscus Gasthuis  & Vlietland
  • Ervaringen uit het Amphia – Christianne Lennards, raad van bestuurd Amphia
  • Werkgeluk – Erwin Klappe met medewerking van Franciscus Gasthuis  & Vlietland
  • Inspiratie van buiten -  De Geldersche Werkgeverij, een samenwerkingsverband van 11 werkgevers en haar werknemers in zorg en welzijn. Vanuit modern werkgeverschap delen zij talent, werk en scholing.

Naast bovenstaande programmaonderdelen is er ruimte voor vragen en het gesprek met elkaar. 

Over de masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap

In 2022 organiseerde het arbeidsmarktprogramma van de NVZ op initiatief van de Bestuursadviescommissie (BAC) Arbeidsmarkt een veel bezochte reeks masterclasses over Arbeidsmarkt en Werkgeverschap. De aanleiding voor deze reeks was de Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ), die in september 2021 unaniem door de NVZ-leden werd aangenomen.

Wegens het succes van deze reeks heeft de BAC gevraagd om een nieuwe serie masterclasses binnen het thema te organiseren.

Voor wie

Deze masterclasses zijn, evenals die van vorig jaar, exclusief voor u als bestuurder.

Tijdens de masterclasses wordt u bijgepraat over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktbeleid (instroom, behoud en opleiden) en de NVZ-strategie op dit terrein. De masterclasses bestaan uit online bijeenkomsten van een uur. Gekozen is voor korte thematische bijeenkomsten met inspirerende sprekers van binnen en buiten de zorgsector.

Programma voor de rest van 2023

Voorkom grensoverschrijdend gedrag; creëer een
veilige werkomgeving

 

9 mei

Effectief verzuim voorkomen en terugdringen

4 juli

Diversiteit in leiderschap versterken

3 oktober

Inzet buitenlandse verpleegkundigen; hoe werkt
at in de praktijk?

28 november

 

Soort
Bijeenkomsten
Datum
28-03-2023
Tijd
08:00 - 09:00
Locatie
Online
Kosten
€ 0.00 p.p.
Lees meer over