Netwerkdiner april 2014

Op 24 april 2014 hield de NVZ een netwerkdiner met als thema 'Palliatieve zorg in ontwikkeling'. Een zeer actueel thema, zoals NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy ook schetste in haar welkomstwoord.

Zo verscheen vorig jaar een handleiding aan de hand waarvan grote organisaties goede palliatieve zorg kunnen implementeren: ‘Handreiking voor de ontwikkeling, implementatie en verankering van een programma palliatieve zorg in grote organisaties’ van Stichting Leerhuizen Palliatieve Zorg. Ook is de tweede ronde gestart van het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg van ZonMw. Van Rooy gaf aan dat het van groot belang is dat we samen leren van problematische situaties.

In drie presentaties gaven Frans Baar, Pauline Meurs en Jeroen Hasselaar hun visie op Palliatieve zorg in ontwikkeling. Na iedere presentatie discussieerden de deelnemers aan het netwerkdiner met elkaar over drie stellingen van de sprekers. De discussie is samengevat in een aantal cartoons.

Journalist Peter Bierhaus heeft verslag gedaan van de presentaties en discussies en heeft na afloop  drie deelnemers geïnterviewd. Lees de interviews met Jenneke van Veen, Darian Shackleton en Pauline Meurs.

Fotoalbum: Netwerkdiner 24 april 2014