Doe mee met de kennissessie Digitale toegankelijkheid (wegens succes herhaald)

07-02-2019

Vragen?

Anita Lenarduzzi
Communicatiemedewerker

Blijf op de hoogte

Is de website van uw ziekenhuis of instelling toegankelijk voor iedereen? Dus ook voor mensen met een zintuigelijke beperking, slechte handfunctie of beperkte leesvaardigheid? 

 

Met de komst van patiëntportalen kunnen ziekenhuizen de zelfstandigheid van hun patiënten vergroten. Bij de ontwikkeling wordt echter niet altijd voldoende rekening gehouden met mensen die een beperking hebben. Hierdoor zijn zij niet in staat zelfstandig hun eigen medische gegevens in te zien. Met kleine aanpassingen in uw ontwerp of content kunt u er al voor zorgen dat meer mensen toegang krijgen tot digitale kanalen. Het resultaat: een positievere gebruikerservaring, betere vindbaarheid van informatie en minder kosten.

Uitleg van experts

Heeft u interesse? Doe dan mee met de kennissessie Digitale toegankelijkheid die de NVZ op 21 maart 2019 organiseert. Deelname is gratis. U krijgt uitleg van experts van Accessibility en praktische handvatten en voorbeelden aangereikt. U leert hoe u de gebruikerservaring kunt verbeteren met een goed ontwerp van websites en patiëntenportalen.

Oplossingen en tools

De sessie heeft een interactief karakter en biedt de mogelijkheid om vragen te stellen of een praktijkcasus te bespreken. Verder kijken we in de kennissessie hoe u het kunt organiseren binnen uw eigen ziekenhuis of instelling en wat u hiervoor nodig hebt. Het accent ligt op het aanreiken van oplossingen en tools, waar u direct mee aan de slag kunt. Meer weten? Ga naar de website en schrijf u snel in!