Informatieberaad vraagt managers informatiebeleid of ICT om inbreng

05-10-2018

Vragen?

Ingrid van Es
Senior beleidsadviseur Kwaliteit & Organisatie

Onderwerp

Blijf op de hoogte

Werkt u als manager informatiebeleid of ICT? Dan bent u van harte welkom te reageren op de open consultaties informatiebeleid die het Informatieberaad Zorg heeft uitgezet. Het gaat om de volgende vier consultaties: 

 1. Standaard WGCA2
  Dit gaat om een voorstel tot opname van de internationale standaard WGCA 2 voor digitale toegankelijkheid in de basisinfrastructuur. De open consultatie loopt tot en met 12 oktober 2018.
 2. Aanpak implementatie beelduitwisseling IHE
  Dit gaat om een voorstel voor implementatie van een standaard voor beelduitwisseling. De open consultatie loopt tot en met 18 oktober 2018.
 3. Nederlandse Labcodeset
  Dit betreft een voorstel om te komen tot Eenheid van Taal in Labaratoriuminformatie met gebruikmaking van de Nederlandse Labcodeset. De open consultatie loopt van tot en met 18 oktober 2018.
 4. MedMij als bouwsteen in basisinfrastructuur zorg
  Met deze open consultatie wil het Programma MedMij inzicht verkrijgen of de opname van het MedMij Afsprakenstelsel in de basisinfrastructuur breed gedragen wordt. Ook wil men inzicht verkrijgen in eventuele aandachtspunten bij implementatie van persoonlijke gezondheidsomgevingen en bij de doorontwikkeling daarvan. De open consultatie loopt van tot en met 22 oktober 2018. 
 

Informatieberaad Zorg

Om zorggegevens veilig en betrouwbaar te kunnen delen is een duurzaam informatiestelsel voor de zorg nodig. Het Informatieberaad Zorg is door het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport opgericht om afspraken, standaarden en voorzieningen te maken voor dit informatiestelsel. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is lid van het Informatieberaad.