Campagne ZEKER over informatieveiligheid van start

01-10-2018

Vragen?

Tea van Lingen
Communicatieadviseur

Blijf op de hoogte

Ruim 80 ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere zorginstellingen starten maandag 1 oktober met de campagne ZEKER. Onder het motto ‘Teken voor ZEKER’ besteden ze aandacht aan het veilig en verantwoord omgaan met gevoelige informatie in de zorg.

In de zorg worden veel gegevens verwerkt. Op papier, maar ook steeds vaker digitaal. Het is belangrijk dat alle medewerkers in een zorginstelling zich bewust zijn van wat zij kunnen doen om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie niet in verkeerde handen valt.

De campagne duurt twee weken. Iedere dag staat een stelling centraal over informatieveiligheid. De stelling wordt gedeeld via de campagnewebsite www.zorgzekeren.nl, via Twitter én in de deelnemende instellingen. Verder kunnen medewerkers in de zorg hun kennis over privacy testen op zorgzekeren.nl, en is er veel materiaal beschikbaar met tips over het veilig omgaan met gegevens in de zorg.

De campagne ZEKER is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, eerstelijnsorganisatie InEen en hun leden. ZEKER is tevens onderdeel van de landelijke actie Alert Online over cybersecurity.