Doe mee met de kennissessie Zorg voor digitale toegankelijkheid

13-09-2018

Vragen?

Anita Lenarduzzi
Communicatiemedewerker

Blijf op de hoogte

Is de website van jouw ziekenhuis of instelling toegankelijk voor iedereen? Dus ook voor mensen met een zintuigelijke beperking, slechte handfunctie of beperkte leesvaardigheid? 

Met de komst van patiëntportalen kunnen ziekenhuizen de zelfstandigheid van hun patiënten vergroten. Bij de ontwikkeling wordt echter niet altijd voldoende rekening gehouden met mensen die een beperking hebben. Hierdoor zijn zij niet in staat zelfstandig hun eigen medische gegevens in te zien. Met kleine aanpassingen in je ontwerp of content kun je er al voor zorgen dat meer mensen toegang krijgen tot digitale kanalen. Het resultaat: een positievere gebruikerservaring, betere vindbaarheid van informatie en minder kosten.

Uitleg van experts

Heb je interesse? Doe dan mee met de kennissesie Zorg voor digitale toegankelijkheid die de NVZ op 1 november 2018 organiseert. Deelname is gratis. Je krijgt uitleg van experts en praktische handvatten en voorbeelden aangereikt. Je leert hoe je de gebruikerservaring kunt verbeteren met een goed ontwerp van websites en patiëntenportalen.

Oplossingen en tools

De sessie heeft een interactief karakter en biedt je de mogelijkheid om vragen in te brengen of een praktijkcasus te bespreken. Verder kijken we in de kennissessie hoe je het kunt organiseren binnen je eigen ziekenhuis of instelling en wat je hiervoor nodig hebt. Het accent ligt op het aanreiken van oplossingen en tools, waar je direct mee aan de slag kunt. Meer weten? Ga naar de website en schrijf je snel in!