GezondheidsZorg Asielzoekers neemt organisatie zorg asielzoekers op zich

08-01-2018

Blijf op de hoogte

GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA) neemt per 1 januari de organisatie van de zorg voor asielzoekers op zich. Onderstaande informatie is relevant voor het leveren van medisch specialistische zorg aan asielzoekers.

Vervoer

Als een asielzoeker met een zorgtaxi naar het ziekenhuis is gekomen, heeft hij ook recht op een terugrit. Op de ritbevestiging die hij bij zich heeft, staat het nummer van ZCN vermeld; de gecontracteerde uitvoerder van zittend ziekenvervoer. Het nummer van ZCN is: 010 – 280 8 122.
 

Ritbevestiging

Als iemand geen ritbevestiging heeft, maar de arts acht het wel medisch noodzakelijk dat iemand met een taxi teruggaat naar de verblijfplaats of het bezoek heeft plaatsgevonden in de ANW-uren, dan kunt u contact opnemen met ZCN.
Er kunnen alleen ritten ingeboekt worden bij de lokaal gecontracteerde vervoerder via ZCN.
 

Vergoedingen

De zorg waar asielzoekers aanspraak op kunnen maken, vindt u in de Regeling Medische zorg Asielzoekers (RMA). Deze is te vinden op rmasielzoekers.nl. Declaratieverkeer verloopt zoals gebruikelijk via VeCoZo. Hiervoor heeft u het zorgnummer van de asielzoeker nodig. Dit staat op de zorgpas van de asielzoeker vermeld. De Uzovi-code voor asielzoekerszorg is 3355. Gelieve geen rekeningen naar de asielzoeker zelf te sturen.
 

Zorgmail

Communicatie richting de GZA huisarts verloopt per 1 januari 2018 via ZorgMail nummer: 500109409 en ZorgMail adres: 500109409@lms.lifeline.nl. Hiervoor is geen AGB-code nodig van de huisarts.
 

Praktijklijn

De Praktijklijn is beschikbaar voor medische vragen via het intercollegiale nummer 088 112 2 113.
 
 
Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met info@rmasielzoekers.nl.