Agenda

Werkt u bij een lidinstelling van de NVZ? Dan kunt u zich aanmelden voor één van onze bijeenkomsten. Wilt u de NVZ uitnodigen voor een bijeenkomst of symposium, bijvoorbeeld als spreker of voor een presentatie? Dien hier uw aanvraag in.

U kunt het overzicht algemene vergaderingen en ledenraadplegingen 2017 ook downloaden als pdf.

Agenda

Workshop Projectmanagement, Module 2/5-daagse leergang

Donderdag 14 september 2017
Doelgroep: Opleidingsadviseur, leerhuismanager of hoofd P&O. Verder manager Kwaliteit, manager Inkoop en Zorg- of Clustermanager.

Tijd: 09.30 - 16.30 uur
Ontvangst vanaf: 9:00 uur
Locatie: Utrecht

Samen met EMC Performance biedt de NVZ de Leergang ‘Leren en presteren verbinden’ aan. Een praktische leergang van vijf modules voor de opleider van de toekomst. Je kunt de volledige leergang volgen of één of meerdere losse modules. 

Module 2: Workshop Projectmanagement
Hoe versnellen we de ontwikkeling van opleidingen om de implementatie van functiedifferentiatie te ondersteunen?

Meer bereiken in minder tijd. Organisaties moeten zich steeds sneller aanpassen aan hun klanten, markt en omgeving. Veranderingen gaan sneller en in die snelheid vraagt de organisatie aan L&D om snel een (flexibele) oplossing te leveren. Hoe versnellen we de ontwikkeling van opleidingen om de implementatie van functiedifferentiatie te versnellen, zou een vraag kunnen zijn.

Naast de projectmanagement-methode ADDIE werken L&D-afdelingen dan ook steeds vaker volgens de Scrum-methodiek. In deze module werk je aan een snelle ‘time to market’. We gaan dieper in op de Scrum-methode als alternatief naast het ADDIE-model. Het draait om sneller leeroplossingen leveren, wendbaarheid, continu verbeteren en resultaten gebruiken om bij te sturen in leeroplossingen. Voor je eigen case vertaal je deze werkwijze naar een actieplan voor je eigen organisatie en stel je vast wat er nodig is om dit te kunnen realiseren. Het boek ‘Scrum in Actie’ (de Boer, Peters, van de Hoef, Bruggink, 2016) gebruiken we als basis voor deze module.

Ga naar de website voor meer informatie en direct inschrijven. 

Ga terug