Themasessies ronde 2

 

2a. E-learning bouwen: demo Articulate Storyline.

Leer op een eenvoudige manier e-learning te ontwikkelen en ontdek de eenvoud van één van de meest verkochte auteurstools in Nederland: Articulate Storyline.

 

Bastiaan Timmer, consultant, The Courseware Company heeft specifieke kennis op het gebied van auteurstools, leeromgevingen, webdesign en grafische vormgeving. Door zijn perfectionistische en zorgvuldige aanpak probeert hij de kwaliteit van alle projecten te waarborgen.

 

 

 

 


2b. Zelf e-learningfilmpjes maken.

Kort uitleg over het maken van een eenvoudige instructievideo. Welke vormen zijn er? Waar moet je goed op letten, welk materiaal gebruik je en hoe ga je aan de slag? In deze themasessie ga je zelf aan de slag met het maken van een video met je smartphone of ipad.

Priscilla Verwoert, onderwijsontwikkelaar digitaal, Spaarne Gasthuis is gespecialiseerd in onderwijs, digitaal leren, audiovisuele vormgeving, filmen en e-learning.

 

 

 

 


2c. Let's get wiser (LGW), zelf bouwen van (kleine) games.

LGW is een game-based learning concept dat bestaat uit een game-player en een game-maker. De presentatie gaat in op de aanleiding en co-creatie van LGW door UMCG & MadLogic.
Aan de hand van voorbeelden uit de ziekenhuispraktijk worden de mogelijkheden van LGW belicht. Deelnemers krijgen de mogelijkheid zelf een mini-game te spelen en te zien hoe eenvoudig het is zelf e-learning game te maken.

 

Dr. Gerard Dekker, managing partner MadLogic is oprichter en managing partner van MadLogic en houdt zich samen met zijn team bezig met digitale innovatie en gamification. Gerard Dekker heeft o.a. gewerkt als consultant en innovator op de gebieden gezondheid, veiligheid, ergonomie en management consulting.  Zijn opleiding omvat een PhD (Sociale) Geneeskunde, een Master in Arbeids- en Organisatiekunde. Gerard begon zijn loopbaan als fysiotherapeut met aansluitend een specialisatie ergonomie. 

 

 

 

 


2d. App's in ziekenhuizen, game on!

Presentatie over Serious Gaming en Applied Mobile Healthcare.

 

Prof. Dr. Marlies Schijven, Chirurg, Hoogleraar Simulatie, Serious Gaming en Applied Mobile Healthcare doet onderzoek op het gebied van mHealth, Simulation and Serious Gaming.  Zij was de eerste chirurg die op 28 oktober 2013 via  livestreaming een buikoperatie uitvoerde, die direct te volgen was via YouTube met GoogleGlass. 

 

 

 

 

 


2e. Beeldend trainen, leren op de werkplek.

Beeldend Trainen is een aansprekende en praktijkgerichte leerinterventie op de werkplek. Het is een unieke applicatie op een multi-touch beeldtafel waarmee praktijkvideo’s op allerlei onderwerpen geanalyseerd kunnen worden. Deelnemers selecteren in groepjes beelden in de video waarover zij samen een betekenisvolle dialoog aangaan om te bepalen welke beelden zij het meest belangrijk vinden.

 

Rens van den Berg, Commercieel directeur & mede eigenaar CSS Breda studeerde bedrijfscommunicatie in Tilburg en ging daarna werken bij een digitaal marketingbureau. Op jonge leeftijd kon hij veel vertellen over sociale media aan mensen die een stukje ouder waren. Hij publiceerde via blogs over Digital Natives en Digital Immigrants en kwam via daardoor bij CSS Breda terecht waarvan hij later mede-eigenaar werd. Het overdragen van kennis in combinatie met technologie loopt als een rode draad door de de carrière van Rens heen. Hij weet mensen te inspireren en enthousiasmeren over het nieuwe leren op de werkplek.