Agenda

De NVZ organiseert meerdere bijeenkomsten voor leden en niet-leden. Hieronder vindt u een overzicht en meer informatie over elke bijeenkomst.

Wilt u de NVZ uitnodigen voor een bijeenkomst of symposium, bijvoorbeeld als spreker of voor een presentatie? Dien hier uw aanvraag in.

U kunt het overzicht algemene vergaderingen en ledenraadplegingen 2019 ook downloaden als pdf.

ICT managers bijeenkomst

Datum
04-06-2019

Omschrijving

Op dinsdag 4 juni a.s. organiseert het VIPP programma speciaal voor ICT-managers een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen van VIPP, (de aankomende wettelijke verplichting op) elektronische gegevensuitwisseling en het landelijk informatiebeleid.

Een groot deel van de NVZ-instellingen heeft de afgelopen periode een mooie stap gezet door het realiseren van module A1 en/of B1 van het VIPP-programma. De volgende stap is een grotere uitdaging, namelijk het implementeren van o.a. de Basisgegevensset Zorg (BGZ) en (delen van) medicatieproces 9.0 voor 31 december 2019. Deze informatiestandaarden zijn niet alleen van belang voor de informatie-uitwisseling met patiĆ«nten, maar ook voor de informatie-uitwisseling tussen instellingen. Vanuit VWS worden stappen gezet om elektronische gegevensuitwisseling meer te verplichten. Graag praten we u bij over de ontwikkelingen. 

Voor wie
De kennissessie is bedoeld voor NVZ-leden werkzaam als ICT-manager.

Gratis deelname

Aan deze kennissessie zijn geen kosten verbonden. Wanneer u zich heeft ingeschreven, rekenen we op uw komst. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, vernemen we dit graag tijdig om anderen de kans te geven en onnodige kosten te voorkomen.  

Meer weten

De informatiebijeenkomst vindt plaats op 4 juni 2019 van 9.00-13.00 incl. afsluitende lunch.

Voor organisatorische vragen over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Marieke Renting, bereikbaar via telefoonnummer 06 12 94 92 87 of via e-mail vipp@nvz-ziekenhuizen.nl.

Programma

De bijeenkomst vindt plaats van 9.00 tot 13.00 uur incl. afsluitende lunch.

 -     Introductie

-      Informatie-uitwisseling, hoe gaat het nu

-      Voortgang VIPP

-      Na VIPP

-      Landelijk informatiebeleid: Informatieberaad Zorg en kamerbrieven elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

-      Bestuurlijk hoofdlijnenakkoord


Datum
04-06-2019