Agenda

De NVZ organiseert meerdere bijeenkomsten voor leden en niet-leden. Hieronder vindt u een overzicht en meer informatie over elke bijeenkomst.

Wilt u de NVZ uitnodigen voor een bijeenkomst of symposium, bijvoorbeeld als spreker of voor een presentatie? Dien hier uw aanvraag in.

U kunt het overzicht algemene vergaderingen en ledenraadplegingen 2019 ook downloaden als pdf.

Masterclass Patiëntenlogistiek & Capaciteitsmanagement (zesdaagse masterclass)

Datum
Meerdere data in periode 07-10-2019 t/m 10-12-2019
Prijs voor NVZ leden:
€ 3.595,00 (btw vrij) per persoon
Prijs voor niet leden:
€ 3.595,00 (btw vrij) per persoon

Omschrijving

Het zorglandschap is voortdurend in beweging, waarbij de druk op kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid alleen maar toeneemt. Om ziekenhuizen in staat te stellen het hoofd te bieden aan deze uitdagingen, biedt de NVZ de Masterclass Patiëntenlogistiek en Capaciteitsmanagement aan. Het doel is om ziekenhuizen nieuwe gezichtspunten en expertise aan te reiken die structureel bijdragen aan optimalisatie van de patiëntenzorg en de bedrijfsvoering.  De afgelopen jaren heeft de masterclass zich ontwikkeld tot het meest toonaangevende programma in Nederland.

Welke praktische vragen worden beantwoord:
  • Welke mogelijkheden zijn er om de zorgprocessen slimmer te organiseren en de capaciteit van de benodigde middelen optimaal in te zetten;
  • Hoe kunnen we processtappen beter op elkaar af stemmen en capaciteiten integraal sturen;
  • Hoe kunnen we effectief de variabiliteit minimaliseren en de flexibiliteit vergroten;
  • Hoe voer ik een goede analyse uit, zodat inzicht wordt verkregen in het werkelijke probleem en suboptimale oplossingen worden voorkomen.
Praktijkopdracht
Het programma bestaat uit 3 blokken van 2 dagen plenair onderwijs in combinatie met een praktijkopdracht die u uitvoert in uw eigen ziekenhuis. U dient er rekening mee te houden dat de studiebelasting voor het uitvoeren hiervan, buiten het volgen van de bijeenkomsten, 16 tot 24 uur  bedraagt. 

Resultaat
 • U beschikt over een combinatie van modellen, tools en pragmatische oplossingen voor het beheersen van logistieke vraagstukken;
• U heeft een nieuw denkkader ontwikkeld voor de inrichting en besturing van zorgprocessen;
• U bent in staat om de logistieke principes toe te passen in de eigen werksituatie;
• U leert om te gaan met het krachtenveld van zorgprofessionals en management en hoe de veranderingen door te voeren.

Voor wie
NVZ-leden werkzaam bijvoorbeeld als zorgmanager, directiesecretaris, hoofd opname, teamleider zorg, beleidsmedewerker of afdelingshoofd.
 
Voorwaarden voor deelname
Deelnemers hebben een HBO-WO denk- en werkniveau en zijn ten minste 5 jaar werkzaam in de curatieve zorg. Basiskennis van Excel is een pré.

Hotelovernachting
Indien u wenst te overnachten, kunt u direct bij het hotel een kamer reserveren. Dit kan via de website: www.kontaktderkontinenten, via e-mail: receptie@kontaktderkontinenten.nl of via telefoon: 0346-351755. De kosten van een of meer overnachtingen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen. Wij raden u aan tijdig te reserveren!

Algemene voorwaarden
Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Meer weten
Informatie over het programma van de Masterclass Patiëntenlogistiek en Capaciteitsmanagement vindt u onder het tabblad 'Programma'. Uiterlijk drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst ontvangt u een studiegids met uitgebreide informatie over de masterclass. Heeft u een vraag over een training van de NVZ? Neem dan contact met ons op.
 
 
 

Programma

 


Het programma bestaat uit 3 blokken van 2 dagen plenair onderwijs in combinatie met een praktijkopdracht die u uitvoert in uw eigen ziekenhuis.  U ontvangt uiterlijk drie weken voor aanvang een studiegids met uitgebreide informatie. 


Data:  

7 en 8 oktober (blok 1)

11 en 12 november (blok 2)

9 en 10 december (blok 3)


De eerste dag duurt van 9.30-21.00 (incl. diner). De tweede dag is van 9.30-17.00 uur. 

 

Datum
07-10-2019-10-12-2019
Prijs voor NVZ leden
€ 3.595,00 (btw vrij) per persoon
Prijs voor niet leden
€ 3.595,00 (btw vrij) per persoon