Agenda

De NVZ organiseert meerdere bijeenkomsten voor leden en niet-leden. Hieronder vindt u een overzicht en meer informatie over elke bijeenkomst.

Wilt u de NVZ uitnodigen voor een bijeenkomst of symposium, bijvoorbeeld als spreker of voor een presentatie? Dien hier uw aanvraag in.

U kunt het overzicht algemene vergaderingen en ledenraadplegingen 2019 ook downloaden als pdf.

Kennissessie Digitale toegankelijkheid

Datum
21-03-2019

Omschrijving

Is de website van jouw ziekenhuis of instelling toegankelijk voor iedereen? Dus ook voor mensen met een zintuigelijke beperking, slechte handfunctie of beperkte leesvaardigheid? Met enkele kleine aanpassingen in je ontwerp of content zorg je er al voor dat meer mensen toegang krijgen tot al je digitale kanalen. Het resultaat: een betere gebruikerservaring, betere vindbaarheid van informatie en minder kosten.

In deze kennissessie die de NVZ samen met Accessibilty organiseert, wordt het belang van digitale toegankelijkheid uitgelegd en geven experts praktische handvatten en voorbeelden over hoe je dit kunt aanpakken. Je leert hoe je de gebruikerservaring kunt verbeteren met een goed ontwerp van websites en patiëntenportalen. De sessie heeft een interactief karakter en biedt je de mogelijkheid om vragen te stellen of een praktijkcasus te bespreken. Verder kijken we tijdens de kennissessie hoe je het kunt organiseren binnen je ziekenhuis of instelling en wat je hiervoor nodig hebt. Het accent ligt op het aanreiken van oplossingen en tools, waar je direct mee aan de slag kunt. 

Onderwerpen die onder andere aan bod komen tijdens de kennissessie zijn:

• Wat is digitale toegankelijkheid?
• Voor wie is digitale toegankelijkheid essentieel?
• Wet- en regelgeving; waar dien je als organisatie rekening mee te houden?
• Praktijkvoorbeelden: waar moet je aan denken voor je website, apps en patiëntenomgeving?
• Quick-wins: wat kun je als redacteur, contentleverancier of ontwerper zelf snel meenemen?
• Wat heb je binnen jouw organisatie nodig?

Voor wie
De kennissessie is bedoeld voor NVZ-leden werkzaam als communicatie-adviseur of medewerker die verantwoordelijk is voor de digitale informatievoorziening aan patiënten, via de website of patiëntenomgevingen.

Gratis deelname
Aan deze kennissessie zijn geen kosten verbonden. Wanneer u zich heeft ingeschreven, rekenen we op uw komst. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, vernemen we dit graag tijdig om anderen de kans te geven en onnodige kosten te voorkomen. 

Meer weten


Heeft
u een vraag over deze training? U vindt
hier onze
contactgegevens.De kennissessie Digitale toegankelijkheid vindt plaats op 21 maart 2019 van 13.30-16.30. Heeft u een vraag over deze bijeenkomst? U vindt hier onze contactgegevens.  

 

Programma

  De bijeenkomst vindt plaats van 13.30-16.30 uur. 
  • Introductie
  • Uitleg over digitale toegankelijkheid
  • Uitkomsten onderzoek naar toegankelijkheid in de zorg, relevantie, wet- en regelgeving, best-practices en quick-wins.
  • Digitale toegankelijkheid in praktijk
  • Hoe organiseer je het, wat heb je nodig.
  • Conclusies en afsluiting